- پودرماهی، یک منبع غنی پروتئینی است.
- پودر ماهی، از نظر دارا بودن اسیدهای آمینه ضروری همانند: متیونین و لیزین که برای رشد و تولید اهمیت زیادی دارند، غنی میباشد.
- انرژی قابل سوخت و ساز پودر ماهی نسبت به سایر منابع پروتئینی که در تغذیه آبزیان بکار برده می شود، بالاتر بوده و حاوی 2850 الی 3000 کیلو کالری انرژی قابل سوخت و ساز میباشد. این ماده بعنوان منبع انرژی برای آبزیان بسیار ارزشمند است زیرا چربی و پروتئین آن به راحتی از جداره دستگاه گوارش جذب می شود.
- پودر ماهی، یکی از مهمترین محصولات فرعی حاصل از صنعت شیلات می باشد و حدود 95درصد از ماده خام مصرفی در تهیه آن را موادی تشکیل می دهند که بطور مستقیم مورد استفاده انسان قرار نمی گیرد.
- پودر ماهی و سپس آب مغذی حاصل از آن منابع مناسبی جهت تامین پروتئین، کلسیم، فسفر، ویتامینهای گروه(B، ریبوفلاوین، کولین، B12) میباشد و در ضمن بهعلت وجود فاکتورهای ناشناخته رشد (UGF) باعث افزایش رشد آبزیان میشود.
- پودر ماهی از تعادل اسیدهای آمینه در تطابق با احتیاجات آبزیان برخوردار است.
- پروتئین پودر ماهی با توجه به ماده خاص مصرفی و تکنولوژی تولید با درصدهای متفاوت بین 50% الی 72% موجود میباشد. پودر ماهی مرغوب معمولا بالاتر از 60% پروتئین دارند.
- ازت آزاد(T.V.N) به تازگی پودر ماهی بستگی دارد و نباید از 130 میلی گرم درصد بیشتر باشد.
- چربی پودر ماهی بر حسب نوع ماهی از 4/3% تا 3/11% متفاوت میباشد. چربی به علت افزایش فساد پذیری و بالا بودن امکان خودسوزی عامل منفی تلقی میشود. میزان چربی در پودر ماهی باید کمتر از 10% باشد و برای نگهداری آن از آنتی اکسیدان استفاده شود.