پرورشگاه مدیران جمهوری اسلامی
نقطه اشتراک خسرو تهرانی(قنبری)، سعید جلیلی(دبیر شورای عالی امنیت ملی)، احمد علم الهدی(امام جمعه مشهد)، مصطفی پورمحمدی(وزیر کشور سابق)، حسین بشیریه(پایه گذار جامعه شناسی سیاسی در ایران)، سعید حجاریان، محسن کدیور، حسام الدین آشنا، علی صالح آبادی (رئیس سازمان بورس)، محسن اسماعیلی (عضو حقوقدان شورای نگهبان)، عبدالله رمضان زاده و سیدمحمد حسینی (وزیر ارشاد فعلی) چه میتواند باشد؟ همه اینها به اضافه معاونان (که با رفت و آمد وزرا گاه تغییر نمیکنند) بدنه کارشناسی اکثر سازمانها و وزارتخانه ها، سازمان صدا و سیما، رسانه ها، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مرکز اسناد انقلاب اسلامی و... در یک کلیدواژه با هم ارتباط دارند. آن کلیدواژه هم «امام صادقی» است و امام صادقی یعنی چیزی بین دانش آموخته حوزه و دانشگاه.
به نوع بیان و استدلال آنها نگاه کنید، مهم نیست او در صدا و سیما مشغول است یا در بدنه دولت. به عبارات، واژگان و... دقت کنید، او امام صادقی است؛ همین عبارت «امام صادقی» رمز ارتباط آنهاست. امام صادقیها چیزی حدود هفت هشت سال با هم در راهروهای باغ سرسبز بنا شده روی پل مدیریت مشرف به منظره تهران راه میروند و بحث میکنند. سر کلاس درس اخلاق آیت الله مهدوی کنی، حجت الاسلام قرائتی، حجت الاسلام فاطمی نیا، آیت الله امجد حاضر میشوند. نگاه آنها به مهدوی کنی به مثابه فرزندانی است که به پدر خود نگاه میکنند. به دو زبان مسلط میشوند و در دورههای فشرده شرکت میکنند.
با معارف اسلامی به خوبی آشنا میشوند؛ اعتقاد راسخی به نظام دارند و برای میز سیاستگذاری در نظام جمهوری اسلامی ایران پرورش داده میشوند. به عنوان رشتههای تحصیلی بپردازیم. اگرچه یکی اقتصاد خوانده و دیگری حقوق اما ابتدای عنوان رشته هر دو نوشته شده است؛ «معارف اسلامی و...» حالا جای سه نقطه میتوانید حقوق، اقتصاد یا مدیریت را بگذارید. و همین میشود که دانش آموخته امام صادق را نمیتوان با دانش آموخته دانشگاه تهران و علامه زیاد قیاس کرد. هر مرکز و معاونت و وزارتخانهای شاهرگ حیاتی بخش و حوزهای است. شما احتمالاً هیچ کدام اینها را نخواهید یافت که یک یا بیش از یک نفر «امام صادقی» حداقل در بدنه کارشناسی خود نداشته باشد. البته حساب مدیران ارشد و معاونان جداست. از صدا و سیما گرفته تا سازمان بورس، همه جا هستند. این گزارشی است از دانش آموختگان اولین دانشگاه تولیدی انقلاب اسلامی ایران، یعنی دانشگاه امام صادق(ع).
صدا وسیما
میگویند در سالهای 76 تا 84 بدنه دولت کمتر دانش آموختگان امام صادق را جذب خود میکرده و در همین سال هاست (یعنی دوران ریاست لاریجانی بر سازمان) که این فارغ التحصیلان جذب سازمان میشوند. هنوز هم آنها که جذب شدند هستند. آنها بیشتر به سمت بخشهای خبری سیما میروند. در دانشکده خبر سیما و اتاقهای خبر به فراوانی میتوان امام صادقی یافت. البته بعد از روی کار آمدن دولت نهم، بعضاً به دولت کوچ کردند یا با حفظ سمت در دولت هم فعالیت میکنند. مهدی آذرمکان از جمله کسانی است که پس از صدا و سیما به بدنه دولت رفت. او که پیشتر در صدا و سیما مشغول به کار بود، در سال 87 حکم خود را از دستان صادق محصولی وزیر کشور وقت گرفت و به عنوان مدیر کل روابط عمومی وزارت کشور منتصب شد؛ سمتی که تاکنون نیز بر آن تکیه زده است.
از دی ماه سال گذشته تاکنون، یعنی درست وسط حوادث پس از انتخابات، دوره زمانی که روابط عمومی وزارت کشور روزهای پرکاری را در آن میگذراند. هرچند تعداد امام صادقیها در صدا و سیما زیاد است، اما افرادی هستند که در صدا و سیما به عنوان چهرههای شاخص امام صادقی حضور دارند. اول به سراغ چهرههای شناخته شده تر برویم؛ آنها که جلوی صحنه هستند نه پشت صحنه، «علی درستکار» با بهره مندی از دانش زبان انگلیسی قوی، مجری که چهره اش را در برنامه «این شب ها» مردم دیدهاند با اجرای خاص و اطلاعات مذهبی قوی، روبه روی حاج آقای فاطمی نیا (مدرس اخلاق امام صادق) مینشیند و گفت وگو میکند.
اکثر نسلهای بعدی او را به عنوان معرف و راهنما در سازمان میشناسند. سایرین، که بعضاً بسیار موثرتر عمل میکنند بیشتر پشت صحنه هستند؛ از قائم مقام و معاون و استادان و روسای دانشکدههای مرتبط گرفته تا مدیران موثر در راهاندازی بخش خبری 30/20 و سردبیران بخشهای خبر و... نام بعضی را در جدول مشاهده میکنید. حسین کرمی (قائم مقام معاونت صدا و سیما)، جهانگیر بیابانی (رئیس سابق شبکه آموزش سیما)، علی جعفری و... هم همگی دانش آموخته این دانشگاه هستند. همچنین رضا معین آبادی، سیداحمدسادات، ناجی چنانی، خسرو فریادرس، حسین رضی و... از مدیران و مجریان شبکه برون مرزی العالم همگی امام صادقیهای صدا و سیمایی هستند. «روح الله احمدزاده کرمانی» جوان ترین استاندار و استاندار فعلی فارس، رئیس اسبق دانشکده خبر و دبیر هیات امنای این دانشگاه مشاور عالی وزیر و عضو شورای معاونان وزارت کشور، رئیس مرکز مطالعات، تحقیقات و آموزش وزارت کشور و نماینده وزیر در هیات امنای دانشگاه علوم انتظامی ناجا، حضور در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، سازمان صدا و سیما، ستاد کل نیروهای مسلح کشور، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سازمان ملی جوانان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان بین المللی آیسسکو، ایرنا، موسسه مطبوعاتی ایران و معاونت اجتماعی ناج، عضو شورای مرکزی کمیته ملی جنگ نرم و عملیات روانی و.... از فارغ التحصیلان این دانشگاه است.
«وحید یامین پور» شهرت خود را بیشتر در جریان انتخابات به دست آورد. خاصه با یادداشتهای تندی که علیه زهرا رهنورد و موسوی به رشته تحریر درآورد و در رجانیوز و... منتشر هم شدند. از وبلاگ نویسان حامی سرسخت دکتر احمدینژاد و منتقد سالهای بعد او. خودش میگوید هنرمند است و لااقل در مورد هنر اظهارنظر میکند. او دانش آموخته «حقوق جزاست»، مدرس دانشگاه آزاد هم هست. در فهرست دانشجویان امام صادق نام او به چشم میخورد که کنارش آمده هنوز دانشجوی این دانشگاه است. یامین پور سابقه حضور در رادیو جوان را نیز دارد. او مشاور شبکه سوم سیما هم هست و مجری گری را هم به قول خودش بعضی وقتها که صلاح باشد انجام میدهد. اینها را جمع بزنید با چند خبرنگار دیگر.
رسانهها
ظاهراً فردانیوز، تابناک، فرارو، رجانیوز، جنبش عدالتخواهی، شبکه و روزنامه ایران (ارگان رسمی دولت)، دنیای اقتصاد، کیهان، رسالت، همشهری جوان، پنجره، رسالت، سیاست روز و... در جناحهای مختلف و گاه مقابل هم حرکت میکنند. اما مدیران ارشد این سایتها و روزنامهها و نشریات همگی همان وجه مشترک را دارند؛ «امام صادقی» هستند. «وحید جلیلی» برادر سعید جلیلی هرچند مثل برادر امام صادقی است، اما ظاهراً مثل او به امور سیاسی و امنیتی علاقه نداشته، سردبیر سابق روزنامه ابرار، بیشتر کار رسانهای کرده، در حال حاضر هم در سایت مرکز اسناد و مجله راه به ایفای نقش میپردازد.
«فریدالدین حدادعادل» فرزند حدادعادل رئیس سابق مجلس هم در این میان به چشم میخورد. با آن سن کم مدیر دبستان مهمی مثل «دبیرستان فرهنگ» است. سردبیر سابق همشهری جوان و عضو سیاستگذاری نشریه پنجره، منتسب به زاکانی و حامی محمود احمدی نژاد نیز در این بین هست. البته در بین دانش آموختگان امام صادق کم نیستند کسانی که شهرت شان با بزرگان تشابه دارد اما فریدالدین حدادعادل یکی از رسانه ییهای آنهاست. «محمدحسین خوشوقت» مدیر کل سابق رسانههای وزارت کشور و معاون اسبق مطبوعات خارجی وزارت ارشاد (در زمان احمد مسجدجامعی) نیز در این بین به چشم میخورد. این روزها او مدیریت سایت فرارو (نزدیک به قالیباف) را بر عهده دارد. مازیار بیژنی (کاریکاتوریست این روزنامه) از روزنامه کیهان، علی میرزاخانی خسرو شاهی سردبیر روزنامه دنیای اقتصاد، صالح اسکندری از رسالت، محمد قادری از تابناک، مقداد نیلی، حسن روزی طلب، علی نادری و مهدی فاطمی از موسسه ایران و رجانیوز، مجید رفیعی از فردانیوز و... همگی چهرههای رسانهای امام صادق هستند. ذکر تمامی دانش آموختگان امام صادق که در مطبوعات نیز فعال هستند از حوصله این نوشتار خارج است، اما مشخصات برخی از چهرهها در جدول آمده است.
اقتصادیها
«علی صالح آبادی» رئیس سازمان بورس اوراق بهادار؛ از مدیرانی که با عوض شدن دولت نیز هنوز موسم تغییرش فرا نرسیده است. از دانش آموختگان «اقتصاد» دانشگاه امام صادق است و البته در بدنه این سازمان جز او نیز دانش آموختگانی به چشم میخورند. البته اگر از دانش آموختگان صرف نظر کنیم، رئیس اسبق سازمان بورس یعنی حسین عبده تبریزی هم در این دانشگاه مدتی تدریس میکرده است. «محمدهادی زاهدی وفا»؛ شخصی که حضورش در بین تیم مذاکره کننده ایران با گروه 1«5 برای بسیاری سوال برانگیز بود، چراکه او بیشتر دارای سوابق اقتصادی است تا سوابق دیپلماتیک. او در حال حاضر معاون وزیر اقتصاد است.
«اصغر ابوالحسنی هیستانی» نیز در همان وزارتخانه زاهدی وفا مشغول است. او را به عنوان معاون بانک و بیمه وزیر اقتصاد میشناسند، البته پیشتر نیز در دانشگاهی که یک امام صادقی دیگر ریاست اش را بر عهده داشت معاون بود، یعنی دانشگاه پیام نور. «سیدمحمد موسوی» مدیرکل دفتر امور صادرات و روابط بین الملل وزارت صنایع و معادن دیگر امام صادقی اقتصادی است. «داوود منظور» معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو نیز از اقتصادیهای امام صادق به شمار میرود. فارغ التحصیلان اقتصادی این دانشگاه در بدنه کارشناسی و در سطح مدیران درجه سه چهار بسیار هستند که از ذکر نام آنها خودداری شده است.
دیپلماتها و رایزنها
در بدنه وزارتخانهها هم امام صادقیها به چشم میخورند و ازجمله وزارت امور خارجه. حجت الله ایوبی (رایزن فرهنگی سابق در پاریس، معاون اجتماعی پورمحمدی و رئیس موسسه اکو وابسته به وزارت خارجه و وزارت ارشاد، محمدباقر خرمشاد (معاون سابق وزیر علوم و معاون آموزش و پژوهش وزارت امور خارجه)، ابوالحسن خلج منفرد (رایزن فرهنگی ایران در ترکیه)، علیرضا اسماعیلی کلیشمی (رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا)، سیدمحمد طباطبایی (رایزن فرهنگی ایران در فرانسه) و... محمدرضا مجیدی (معاون سابق وزیر کشور و نماینده ایران در یونسکو)، محمدرضا دهشیری (معاون محمدرضا مجیدی در مقر جمهوری اسلامی ایران در یونسکو- پاریس و استاد دانشکده روابط بین الملل دانشگاه وزارت امور خارجه)، لکی زاده (سفیر ایران در لهستان و معاون اداره مجمع شیمیایی و خلع سلاح وزارت خارجه) و رکن آبادی (مدیرکل اداره خاورمیانه و کاردار سابق ایران در دمشق) دقت شود که هرچند رایزنان فرهنگی حکم خود را از وزارت امور خارجه دریافت میکنند، اما در اصل تابع سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به شمار میروند و نمیتوان آنها را دیپلمات نامید.
ارشادیها
اگر خود سیدمحمد حسینی وزیر ارشاد فعلی و رئیس سابق دانشگاه پیام نور را فاکتور بگیریم، باز هم چه در دوره جدید و چه در دوره قبلی حضور امام صادقیها در بدنه وزارت ارشاد در سطح مدیران ارشد چشمگیر است. از آن میان میتوان به؛ «محمد الله یاری» مدیرکل کتاب وزارت ارشاد، «محمدهادی همایون» رئیس پژوهشکده فرهنگ، هنر و ارتباطات، معاون اسبق برنامه ریزی و توسعه وزیر ارشاد، «حسین عرب اسدی» مدیرکل سابق ارشاد استان تهران، «محمدجواد آقاجری» معاون سابق فرهنگی وزارت ارشاد و «محمدمهدی انصاری» معاون سابق برنامه ریزی وزارت ارشاد و رئیس مرکز مطالعات و توسعه رسانهها اشاره کرد.
دیگران
«سعید جلیلی» دبیر شورای عالی امنیت ملی هم امام صادقی است. کسی که پایان نامه او در زمان انتصابش مورد بحث قرار گرفت؛ پایان نامهای تحت عنوان «سیاست خارجی پیامبر (ص)» که مورد توجه رسانهها قرار گرفت. در شورای عالی امنیت ملی امام صادقیهای دیگری هم حضور دارند که در سمتهای عالی به ایفای نقش میپردازند، از آن جمله میتوان به «پیمان جبلی»، «علی باقری» و... اشاره کرد. در سایر وزارتخانهها و مراکز دولتی هم اشخاصی در سطح مدیران ارشد به این سبک حضور دارند که ذکر همه مقدور نیست. از مجلس که بگذریم«کاظم جلالی» سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی را نیز باید ببینیم که دانش آموخته این دانشگاه است و البته غلامرضا مصباحی مقدم نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی که پیشتر سمت معاونت پژوهشی این دانشگاه را بر عهده داشته است. «ناصر باهنر» فرزند شهید باهنر و برادر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و «حسین سوزنچی» نیز دو کارشناس و عضو هیات تدوین کتب درسی هستند.
استادان
شاید یکی از خواص منحصر به فرد این دانشگاه استفاده حداکثری از استادان باشد. اگرچه قاطبه فارغ التحصیلان این دانشگاه را طیفی خاص تشکیل میدهند اما نباید تصور کرد که آنها از حضور استادان با طرز فکر دیگر بهره مند نیستند. از سرشناس ترین چهرههای سیاسی جناح موسوم به اصلاح طلب و حتی اپوزیسیون در این دانشگاه تدریس میکردند. چهرههایی مثل حسین بشیریه(بنیانگذار جامعه شناسی سیاسی)، سعید حجاریان، محسن کدیور، داوود هرمیداس باوند (عضو جبهه ملی)، چنگیز پهلوان، عبدالرضا هوشنگ مهدوی (مورخ) و... در این دانشگاه تدریس کردهاند. «مصطفی پورمحمدی» رئیس فعلی سازمان بازرسی کل کشور، معاون و جانشین اسبق وزیر اطلاعات و وزیر کشور در دولت اول احمدی نژاد، شخصیتی است که نامش با امام صادق پیوند خورده است. هرچند او دانش آموخته این دانشگاه نیست، اما دانشجویان زیادی در کلاس درس اش در این دانشگاه حاضر شدهاند.
سردار «رحیم صفوی» را همه با آن لباس نظامی میشناسند، اما او هم در دانشکده علوم سیاسی تدریس کرده، همچنین حضور دانش جعفری وزیر مستعفی امور اقتصادی و دارایی و حامیان محسن رضایی در انتخابات اخیر نیز در لیست استادان چشمگیر است. «حمید مولانا» نیز از چهرههایی است که در این دانشگاه تدریس میکرده است. «غلامعلی حدادعادل» رئیس سابق مجلس نیز از مدرسان این دانشگاه است. «سعید جلیلی» اگرچه از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اما همچنان در کنار استاد پیشین خود «احمد علم الهدی» به تدریس تفسیر سیاسی قرآن میپردازد.
امام صادقیهای اصلاح طلب
کسی نمیتواند ادعا کند امام صادق اصلاح طلب تربیت میکند اما از بین دانش آموختگانش هم هر از چندی اصلاح طلبی بیرون میآید. از آن جمله میتوان به عبدالله رمضان زاده اشاره کرد. امیرحسین ترکش دوز عضو دفتر میرحسین موسوی در سالهای پس از نخست وزیری وی، عضو سابق سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران و از فعالان ارگان مطبوعاتی این سازمان (عصر ما) هم از امام صادقیها به شمار میرود. هرچند او از چهرههایی است که بعد از سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به سمت اصولگرایان تمایل پیدا کرد. مصطفی کواکبیان نماینده اصلاح طلب مجلس هشتم هم جزء آن گروه است.
خسرو تهرانی (خسرو قنبری) جزء اولین ورودیهای دانشگاه امام صادق است. سالهای ابتدای اصلاحات است و کتاب شنود اشباح نقل مجالس است. نویسنده در این کتاب فردی به نام خسرو تهرانی را به دست داشتن در انفجار دفتر نخست وزیری متهم میکند. سایر متهمان این کتاب (که حسین شریعتمداری هم به آن نقدهای جدی وارد کرد) شناخته شده تر بودند، اما عکس خسرو تهرانی اولین بار در این کتاب منتشر شد؛ کتابی که آیت الله مهدوی کنی رئیس دانشگاه امام صادق آن را در یکی از جلسات بچه بازی نامیده بود. (به گزارش پایگاه خبری شریف نیوز) بر اساس اسناد دانشگاه امام صادق، خسرو قنبری(تهرانی) حدوداً یک سال پس از واقعه مزبور(یعنی ماجرای بمبگذاری در دفتر نخست وزیری که در شنود اشباح به آن اشاره شده است) در شهریور سال 60 وارد دانشگاه امام صادق شده و به شماره دانشجویی 633045119، تحصیل در رشته معارف اسلامی و علوم سیاسی را آغاز کرده است و پایان نامه خود را نیز در سال 1372 با عنوان «ساخت روانی و جامعه شناسانه سازمان مجاهدین خلق ایران با نگاه به مباحث تکنیکی» با مشاوره «احمد علم الهدی» و «محمد محمدی ری شهری» و به راهنمایی دکتر سریع القلم ارائه میدهد.
دانشگاه امام صادق هم مثل سایر مراکز آموزش عالی دانش آموختگان زیادی را تربیت کرده و به جامعه تحویل داده است. اما نباید فراموش کرد رویه این دانشگاه و سبک «پرورش و آموزش» در آن زیاد شبیه سایر دانشگاهها نیست. همان پرورشی که فارغ التحصیل این دانشگاه را «امام صادقی» میکند. طوری که بعد از سالها مهر امام صادقی همیشه روی کارنامه فارغ التحصیلان میماند. موسسان و مرتبطین متنفذ این دانشگاه هم همیشه تاکید کردهاند این دانشگاه برای تربیت مدیران فعالیت میکند. چیزی که با نام محل شکل گیری دانشگاه، یعنی دانشکده مدیریت هاروارد نیز شباهت زیادی دارد؛ اما به سبکی جز آنچه قرار بوده در آن بنا پیش از تاسیس دانشگاه امام صادق(ع) اتفاق بیفتد. بدیهی است که هر انقلابی، برای تربیت مدیران خود در نظام سیاسی جدید باید دانشگاهی تاسیس کند تا مدیرانی هماهنگ با خود را به نظام سیاسی تزریق کند.
اما تعداد دانش آموختگان این دانشگاه در دوران پیشین نشان از آن دارد که فارغ التحصیلان این دانشگاه نتوانستند در سطح مدیران ارشد کشور نقش بازی کنند. مشخصاً این دانشگاه به خاطر تربیت مدیر در جمهوری اسلامی تاسیس شده بود؛ نکتهای که موسسان آن نیز بارها در سخنرانیهای خود به آن اذعان کردهاند. اما از میان هزاران مدیر ارشد، چند نفر از امام صادقیها توانستند پستهای مهم را بر عهده بگیرند. بی شک بخش عمده بدنه کارشناسی بسیاری از سازمانها در اختیار امام صادقیها است. اما از میان وزرا کمتر دیده شده لااقل در چند دولت قبلی وزیری از امام صادق روی کار بیاید. حسینی وزیر ارشاد فعلی اولین تجربه وزارت امام صادقیها است. تا پیش از آن و در دولتهای گذشته، امام صادقیها زیاد در پستهای مدیریتی دولتی ایفای نقش نمیکردند و بیشتر در سازمانهایی مثل صدا و سیما یا وزارتخانههای خاصی در حد مدیران دسته یک و دو فعالیت میکردند.
برخی از فارغ التحصیلان
نام-نام خانوادگی |
فعالیت |
سید محمد حسینی |
وزیر ارشاد |
سعید جلیلی |
دبیر شورای عالی امنیت ملی |
محمدهادی زاهدی وفا |
معاون وزیر وزیر اقتصاد |
مصطفی کواکبیان |
نماینده مجلس |
حجت الله ایوبی |
رایزن فرهنگی سابق در پاریس، معاون اجتماعی پورمحمدی، رئیس موسسه اکو(وابسته به وزارت خارجه و وزارت ارشاد) |
غلامرضا خواجه سروی |
معاون وزیر علوم |
محمد باقرخرم شاد |
معاون سابق وزیر علوم و معاون آموزش و پژوهش وزارت امور خارجه |
علی باقری |
معاون بین الملل جلیلی |
محمدرضا مجیدی |
معاون سابق وزیر کشور و نماینده ایران در یونسکو |
محمدرضا دهشیری |
معاون محدرضا مجیدی و استاد دانشکده روابط بین الملل دانشگاه وزارت امور خارجه |
حسام الدین آشنا |
معاون اسبق وزیر اطلاعات و عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق |
محسن اسماعیلی |
عضو حقوقدان شورای نگهبان |
پیمان جبلی |
بنیانگذار گفتگوی خبری، از مدیران بخش خبری ۲۰:۳۰، رئیس سابق دفتر سیما در بیروت و مشاور سعید جلیلی |
خسرو تهرانی(قنبری) |
- |
عبدالله رمضان زاده |
استاندار سابق کردستان، سخنگوی دولت اصلاحات |
کاظم جلالی |
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی |
فرید الدین حداد عادل |
سردبیر اسبق همشهری جوان، عضو شورای سردبیری هفته نامه پنجره/ مدیر دبیرستان فرهنگ |
حسین رضی |
مدیر اسبق شبکه العالم |
حسین کرمی |
قائم مقام معاونت صدا و سیما |
علی صالح آبادی |
رئیس سازمان بورس |
علی اکبر علیخانی |
رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم |
علی درستکار |
مجری سیما |
ابولحسن خلج منفرد |
رایزن فرهنگی ایران در ترکیه |
علیرضا اسماعیلی |
رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا |
محسن اسلامی |
مدیر کل فرهنگی وزارت علوم |
سید محمد طباطبایی |
رایزن فرهنگی ایران در فرانسه |
محمدهادی همایون |
رئیس پژوهشکده فرهنگ، هنر و ارتباطات، معاون اسبق برنامهریزی و توسعه وزیر ارشاد |
فاضل نظری |
مدیر حوزه هنری تهران |
وحید جلیلی |
سردبیر اسبق روزنامه ابرار، سردبیر اسبق ماهنامه سوره، پایه گذاری دفتر مطالعات جبههٔ فرهنگی انقلاب اسلامی، بنیانگذار مجله راه و برادر سعید جلیلی |
اصغر ابوالحسنی هیستانی |
معاون بانک و بیمه وزیر اقتصاد، معاون سابق دانشگاه پیام نور |
سیدحسن حسینی |
رییس سابق دانشکده صدا و سیما |
روح الله احمدزاده کرمانی |
استاندار فعلی فارس(جوان ترین استاندار)، رئیس اسبق دانشکده خبر و دبیر هیات امنای این دانشگاه مشاور عالی وزیر و عضو شورای معاونین وزارت کشور، رئیس مرکز مطالعات، تحقیقات و آموزش وزارت کشور و نماینده وزیر در هیات امنای دانشگاه علوم انتظامی ناجا، حضور در مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری ، سازمان صدا و سیما، ستاد کل نیروهای مسلح کشور ، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سازمان ملی جوانان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان بین المللی آیسسکو، ایرنا، موسسه مطبوعاتی ایران و معاونت اجتماعی ناج ، عضو شورای مرکزی کمیته ملی جنگ نرم و عملیات روانی |
جهانگیر بیابانی |
رییس سابق شبکه آموزش سیما |
رضا معین آبادی |
مدیر ارزیابی العالم |
سید احمد سادات |
مدیر شبکه العالم |
ناجی چنانی |
از مجریان و مدیر کل اتاق خبر العالم |
خسرو فریاد رس |
ناظر العالم |
لکی زاده |
معاون اداره مجمع شیمیایی و خلع سلاح وزارت خارجه/ سفیر جدید در لهستان |
داوود منظور |
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو |
رکن آبادی |
رئیس اداره خاورمیانه وزارت امورخارجه/ کاردار سابقه ایران در دمشق |
کمیل قیدرلو |
مدیریت نظارت بر شورای نظارت بر صداوسیما/ معاون برنامه ریزی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران |
ناصر اسدی |
رئیس فرهنگ سرای رسانه |
محمد سرشار |
رئیس سابق فرهنگسرای دانشجو، قائم مقام کانون اندیشه جوان |
مهدی آذرمکان |
مدیر کل روابط عمومی وزارت کشور |
محمد الله یاری |
مدیرکل کتاب وزارت ارشاد |
سیدمحمد موسوی |
مدیر کل دفتر امور صادرات و روابط بین الملل وزارت صنایع و معادن |
فاضل نظری |
مدیر حوزه هنری تهران |
یاسر مرادی |
مدیرکل سابق اخبار داخلی ایرنا |
علی جعفری |
رئیس اسبق دفتر دین و رسانه صدا و سیما |
وحید یامین پور |
مجری و مشاور مدیر شبکه سه، عضو کمیسیون رسانه مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری،عضو هیأت علمی گروه علوم اجتماعی و ارتباطات دانشگاه آزاد تهران شرق، |
یاسر مرادی |
مدیرکل سابق اخبار داخلی ایرنا |
علی جعفری |
رئیس اسبق دفتر دین و رسانه صدا و سیما |
وحید یامین پور |
مجری و مشاور مدیر شبکه سه، عضو کمیسیون رسانه مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری،عضو هیأت علمی گروه علوم اجتماعی و ارتباطات دانشگاه آزاد تهران شرق، مدیر دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور |
صالح اسکندری |
روزنامه رسالت |
امیرحسین ترکشدوز |
عضو دفتر میرحسین موسوی در سالهای پس از نخست وزیری، عضو جداشده سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران، عضو تحریریه عصر ما(ارگان مطبوعاتی سازمان مجاهدین)، معاون سابق پژوهشی موسسه دین واقتصاد، مدیریت سایت احیا، همکاری با جنبش عدالتخواه دانشجویی |
حسین عرب اسدی |
مدیرکل سابق ارشاد استان تهران |
محمدجواد آقاجری |
معاون سابق فرهنگی وازرت ارشاد |
محمد مهدی انصاری |
معاون سابق برنامه ریزی وزارت ارشاد، رئیس مرکز مطالعات و توسعه رسانه ها |
حسن علیزاده |
مدیر کل دفتر روابط عمومی و امور بین الملل وزارت نیرو |
محمدحسین خوشوقت |
مدیریت سایت فرارو/ مدیر کل سابق رسانه های وزارت کشور، معاون مطبوعات خارجی دولت اصلاحات |
کمیل خجسته |
مدیریت سایت khamenei.ir |
محمد قادری |
سردبیر سایت تابناک |
مجید رفیعی |
سردبیر سایت فردا |
علی میرزاخانی خسروشاهی |
سردبیر دنیای اقتصاد، معاون معاونت سردبیرمجله اقتصاد ایران، دبیر گروه اقتصادی روزنامه هم میهن، تدریس علوم اقتصادی در دانشگاه شاهد |
مجید مختاری |
سردبیر سابق روزنامه سیاست روز، حضور در خبرگزاری فارس |
مقداد نیلی |
از مسئولین سایت رجا، از بنیانگذاران شبکه ایران |
میثم فکری |
سردبیر رادیو جوان |
مجید بذرافکن |
مدیر سابق سایت مرکز اسناد |
حسن روزی طلب |
فعال در روزنامه ایران، شریف نیوز و رجا نیوز |
علی نادری |
فعال در سایت رجا نیوز |
مهدی فاطمی |
فعال در سایت رجا نیوز |
مازیار بیژنی |
کاریکاتوریست روزنامه کیهان |
|
|
توجه؛ این روزها به دلیل اینکه با تغییر دولت برخی از سمتها در حال تغییر و تحول است درصدی از خطا در این جدول متصور است.
اصل این مطلب از امیرهادی انواری میباشد که در روزنامه اعتمادد منتشر شدهاست.