کارآفرینی چیست؟-بخش اول
همه می توانند کارآفرین باشند
بطور ساده کارآفرین به شخص حقیقی یا حقوقیای گفته میشود که توانایی تحمل ریسک (غالبا مالی) را دارد و میتواند یک ایده اولیه را به یک فعالیت اقتصادی تبدیل کند.
همه ما می توانیم یک کارآفرین باشیم، چه کارمند، چه کشاورز و... در هر پست و مقامی که باشیم در راه انجام فعالیتهای خود میتوانیم کارآفرین بوده و ایدههای خود برای بهبود انجام کارها را به واقعیت تبدیل کنیم و ارزشآفرینی کنیم.
یک کشاورز میتواند با راهاندازی روشهای جدید کاشت، آبیاری، نگهداری و... کمیت یا کیفیت محصولات خود را بالا ببرد.
یک کارمند میتواند برای انجام فعالیتهای روزانه و البته در چهارچوب اختیارات خود روشهای جدیدی را اختیار کند، تا انجام کارها برای خود و ارباب رجوع سریعتر و با کیفیت بالاتری صورت پذیرد.
یک مهندس یا شرکت میتواند با قبول هزینههای تولید آزمایشگاهی، نمونهای از یک محصول را تولید کرده و در صورت مفید بودن آنرا تولید انبوه نماید و به جامعه خود خدمت کند.
یک مربی تیم فوتبال میتواند با اتخاذ روشهای مدیریتی و خلاقیت در arrange یک تیم به موفقیتهای بسیار دست پیدا کند.
نمونههای دیگر را شما بگویید... .
همانطور که دیدید در تمام مثالهایی که آورده شد نوعی ریسک وجود دارد. این ریسک ممکن است باعث از بین رفتن محصول کشاورز شود یا باعث شود تا کارمند توبیخ یا اخراج شود و یا سرمایهگذاری آن مهندس یا شرکت به هدر رود؛ و دست آخر آنکه آن مربی تیم ممکن است سمت یا اعتبار خود را از دست دهد. بنابراین مشاهده میکنید که بسادگی میتوان این نتیجه را گرفت که "کارآفرینی بدون ریسک امکانپذیر نمیباشد." شاید از همین جمله بتوان فهمید که چرا در کشور ما در میان جوانان کارآفرینی جایگاه والایی ندارد، در نوبتهای بعدی بحث مستوفایی در این آسیبشناسی خواهیم داشت.